15.02.2018
V obeh srednjih šolah na Ravnah zadovoljni z obiskom na informativnih dneh

V šolskem centru Ravne poglejmo najprej , kako je informativni dan potekal v gimnaziji. Tam so zabeležili 190 devetošolcev, ki so se zanimali za njihove programe; za tri oddelke splošne gimnazije se je zanimalo 73 učencev, za novi oddelek farmacevtskih tehnikov kar 68 učencev in za športni oddelek 49 kandidatov.

Ravnatelj Drago Benko je bil izjemno zadovoljen z obiskom. Če ne bodo uspeli dijakov prerazporediti v razpisane izobraževalne programe, bodo zaprosili za dodaten razred pri farmacevtih, medtem ko že doslej ni bilo težav pri prošnji ministrstvu za dodaten razred športne gimnazije.

 

Tudi na srednji šoli Ravne so zadovoljni z obiskom bodočih dijakov. Prišlo je 166 devetošolcev, tako da bodo po besedah ravnateljice Ivanke Stopar s prerazporeditvami zapolnili vse štiri oddelke srednje šole, torej strojnega, računalniškega in eletrotehnika ter metalurškega tehnika. Zagotovo bodo napolnili tudi oddelek mehatronika in avtomehanika na poklicni stopnji, medtem ko naj bi oblikovalce kovin in metalurge združili v en oddelek. Računajo tudi, da bodo imeli oddelek nižjega poklicnega izobraževanja, tako kot vsako leto.