07.02.2018
Proslave in druge prireditve ob kulturnem prazniku v Mežiški dolini

Jutri bo v Mežiški dolini več prireditev ob kulturnem prazniku, dve se obetata že danes. V Črni bodo pretekli teden odpadlo razstavo o Jožetu Plečniku , odprli danes ob 17.30 v galeriji Kulturnega doma. Na ogled bodo fotografije Gašperja Lešnika. Posvet o Plečnikovem spomeniku padlim v prvi in drugi svetovni vojni, ki je že 65 let postavljen v centru Črne, pa so še enkrat zaradi slabega vremena prestavili. Pol ure po odprtju razstave, torej ob 18. uri bo v Kulturnem domu na ogled še monokomedija Vesne Andželković Ljubezenski oglas.

Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika na Ravnah pa danes ob 18. uri vabi na otvoritev razstave Cirila Horjaka- dr. Horowitza Risbe v soboto. Na Koroškem rojeni in v Ljubljani živeči mojster stripa se bo tokrat v grajskem razstavišču predstavil s portreti ter z izborom naslovnih ilustracij za sobotno prilogo časnika Večer.

Koroška galerija likovnih umetnosti vabi jutri, 8. februarja v Galerijo Kulturnega centra Ravne, kjer se bo na razstavi pod naslovom Izgubljeno srce predstavil domači umetnik Stojan Brezočnik. Razstavljal bo risbe in grafike s tehniko suhe igle. Otvoritev bo ob 18. uri, razstava bo odprta do 7. aprila.

V koroškem mladinskem klubu Kompleks bo jutri ob prazniku ob 20. uri nov koncert jazz abonmaja. Nastopila bo skupina Hasret, glasbenice in vokalistke Klarise Jovanovič, v njej so še kitarist Igor Bezget, saksofonist Vasko Atanasovski in Nino Mureškič na tolkalih. Izvajajo jazz z etno vplivi Balkana- od Slovenije do Grčije.

.

Prešernov dan bodo v organizaciji domačega društva upokojencev proslavili ob 17. uri v medgeneracijskem centru v Mežici.

 

Na Lešah pa so na Kulturi praznik pripravili tradicionalni pohod na Volinjak. Točno opoldne bodo tam člani kulturnega društva brali poezije...