07.02.2018
Objavljen razpis za najboljše inovacije v letu 2017

Gospodarska zbornica Slovenije, območna zbornica Koroška že 15. leto razpisuje priznanja za najboljše inovacije v koroški regiji. Tokratni razpis so povezali tudi s sloganom letošnjega Evropskega leta kulturne dediščine, ki med vsebinami leta poudarja pomen inovacij: »Naša dediščina: kjer preteklost sreča prihodnost"

Posebnost tokratnega razpisa je tudi v tem, da sta dodani tudi dimenziji Inovacijskega izziva, pri katerem se inovacije osredotočajo na Krožno gospodarstvo, ter priznanj za mala / mlada podjetja.

Razpis je odprt do 30.marca .2018. Letos bodo podelitvi nagrad izdali tudi priložnostno publikacijo, kjer bodo zajete vse letošnje inovacije, obenem pa bo predstavljena tudi bogata zgodovina gospodarstva Koroške vse od njegovih začetkov. Prijavitelji bodo imeli možnost, da se predstavijo v sklopu publikacije, tako s pogledom v svojo preteklost kot z vizijo njihovega inovativnega potenciala za prihodnost.

V lanskem letu se je na razpis zbornice prijavilo 20 inovatorjev oziroma skupin, tri najbolje ocenjene inovacije pa so sodelovale na državnem izboru.