31.01.2018
Občina Muta je sama oddala vlogo za spremembo projekt vodooskrbe na MOP


Občina Muta je sama že podala vlogo za spremembo projekta vodooskrbe v Dravski dolini na Ministrstvo za okolje in prostor.

Spomnimo, da je občina Muta svoje nadaljnje poteze napovedala na novinarski konferenci potem, ko je 12. januarja Programski svet projekta Oskrba s pitno vodo v porečju Drave - 3. sklop, oddajo njene vloge sprememb na Ministrstvo za okolje in prostor pogojeval z izvršnico v višini vrednosti celotnega projekta, to je 39,9 milijona evrov. Občina Muta želi s spremembo projekta vključiti 5 gravitacijskih vodnih virov na Pernicah,Mlakah in Svetem Primožu, kjer kot rezervni vir vključuje tudi vodni vir na avstrijski strani. Kot je poudaril župan Mirko Vošner, je zaradi te nesprejemljive poteze oziroma odločitve programskega sveta, občina Muta že izvedla lastne aktivnosti. Poleg oddaje vloge za spremembo na MOP, so v skladu s pravili FIDIC Rdeče knjige, nadzornemu inženirju projekta, projekt Nova Gorica d.d., oddali zahtevo po spremembi in prilagoditvi projekta v fazi izvajanja, z vso dokumentacijo. Tako z oddajo vloge na MOP kot z zahtevo nadzornemu inženirju je občina Muta seznanila tudi občine, partnerice projekta.

Občina Muta pričakuje v doglednem času tudi ustrezna mnenja vseh glede na omenjeno, prav tako pa je ta problematika tudi posebna točka zasedanja projektnega sveta v Dravogradu ta petek, 2. februarja.

Mirko Vošner pričakuje ustrezno obravnavo in od županov partneric soglasje s prepoznavo zahtev Mute, še toliko bolj, ker le-te vedo, da sama vloga še ne prinaša finančnih posledic projektu. Mirko Vošner še pravi, v kolikor bodo njihova vloga za spremembe in tehnična rešitev projekta zavrnjeni, bodo vložili odškodninske tožbe proti občinam, partnericam projekta.

 

IF