18.01.2018
21 milijonov evrov v proračunu MO Slovenj Gradec

Mestna občina Slovenj Gradec ima proračun za letošnje letošnje leto pod streho, saj so svetniki tokrat sprejeli predlog, potem, ko so osnutek potrdili že v decembru. Že takrat so pozdravili njegovo usklajenost v investicijskem delu z vaškimi in primestnimi skupnostmi, prav tako pa proračun občine Slovenj Gradec v vrednosti 21 milijonov evrov, letos obeta kar 41% za investicije, kar je v zadnjih letih največ. Župan, Andrej Čas je pojasnil, da letos pričakujejo 1,8 mio evrov transferjev prihodkov za projekt obnove vodooskrbnega sistema v občini in za sanacijo vrtca na Majstrovi. 

Zajeten del proračuna, večji kot v letih doslej, predstavljajo tudi investicije v komunalno cestno infrastrukturo, saj tokrat niso več potrebna večja vlaganja na področju družbenih dejavnosti. Mestna občina je v letošnjem proračunu z novo postavko rezervirala tudi 20 tisoč evrov za namestitev monitoringa onesnaževalcev zraka in okolja. 

Neto zadolženost občine ostja in se povečuje za 125 tisoč evrov.Župan pravi, da jo bodo poskušali takšno tudi zadržati, v kolikor se ne bodo pojavile nujne dodatne potrebe.

IF