17.01.2018
TIC Ravne bodo prestavili

Na Ravnah bodo lokacijo Turistično informacijskega centra, ki sicer deluje pod okriljem tamkajšnjega Zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti, prestavili. Iz lokacije v mladinskem hotelu Punkl na obrobju naselja Čečovje, se bo preselil v staro mestno jedro, na Partizansko ulico 3. Ravenski TIC je v centru mesta nekoč že bil, kasneje se je moral umakniti drugim dejavnostim na nekdanjem magistratu. V obrazložitvi navajajo da dosedanja lokacija ni bila primerna, saj bi moral biti TIC v centru mesta in hitro dostopen tako turistom kot tudi domačinom.

V turistično informacijskem centru deluje delavka s polovičnim delovnim časom.

Aktivnosti centra so namenjene turistom, katerih število iz leta v leto narašča, z željo, da obiskovalci čim prej in čimbolj celovito dobijo želene informacije. Center sodeluje z vsemi turističnim ponudniki, še posebej takrat, ko skupine ali posamezniki povprašujejo o možnostih ogledov, ponudbi hrane in možnosti namestitev.

TIC poleg informiranja turistov pripravlja še informiranje medijev, društev in ostalih o dogodkih, prireditvah ter ponudbi; prav tako pridobiva informacije za potrebe informiranja javnosti. Sodelujejo tudi z domačimi rokodelci in z društvi v občini. Z njimi urejajo ter usklajujejo dogodke ter posredujejo termine prireditev.

Pri njih je mogoče pridobiti tudi promocijsko gradivo in spominke.

Preselitev centra bo zaključena v mesecu februarju.

Mv