14.12.2017
Podelili priznanja prostovoljcem

V Koroškem medgeneracijskem centru na Ravnah so se včeraj popoldne zahvalili prostovoljkam in prostovoljcem.

Društvo Koroški medgeneracijski center Ravne na Koroškem je središče, kjer dnevno potekajo raznolike dejavnosti, v katerih se pletejo medsebojne vezi vseh generacij. Zaposleni s pomočjo prostovoljk in prostovoljcev pletejo socialno mrežo med generacijami na osebni ravni ter hkrati med različnimi vladnimi in nevladnimi organizacijami.

Center je prostor za druženje, pogovor, prijateljevanje, učenje, medsebojno pomoč in samopomoč, za medgeneracijsko spoznavanje  in sodelovanje, vzgojo dobrih odnosov, svetovanje, informiranje, zabavo in sprostitev. Dejavnosti so prilagojene potrebam, interesom in željam udeležencev. Imajo dve pogovorni skupini, »Bršljanke« in »Analize«, učno pomoč za učenke in učence Osnovnih šol, ure fizioterapije, aerobike, tibetanskih vaj, svojo  gledališko skupino, skupino kulinarike in še in še.

Predsednica društva Marjana Kamnik je včeraj podelila zahvale sedemnajstim mentorijem - prostovoljcem, ki vse od začetka delovanja Koroškega medgeneracijskega centra na Ravnah dnevno ali mesečno vodijo aktivnosti. Zahvalo so prejele : Irena Pudgar, Marta Kovačec Vrenčur, Marta Merkač, Danica Šušteršič, Elica Kajzer Rožič, Metka Vodovnik, Berta Jež, Danica Ramšak, Olga Emeršič, Viktorija Pisar, Angelca Kotnik, Metka Slivnik, Silva Dover, Dragica Cizerl , Mira Blodnik, Jožef Slivnik in Jožef Cizerl.

V kulturnem programu sta nastopila Adrijana Kamnik in Anej Gorenjak, prireditve pa se je udeležil tudi župan Občine Ravne, dr. Tomaž Rožen.