14.12.2017
Lažje iskanje direktorja

Občinski svetniki na Ravnah so na včerajšnji seji spremenili odlok o javnem komunalnem podjetju Ravne, v nekaterih točkah ,ki se tičejo imenovanja in delovanja direktorja. Bistvena sprememba  je določilo ,da bodo pri razpisu zahtevali dve leti delovnih izkušenj pri opravljanju  vodilnih ali vodstvenih del in nalog, prej pa se je zahtevalo dve leti delovnih izkušenj na vodilnem delovnem mestu. S tem naj bi lažje prišlo do novega vodstva komunale.

Sprejeli so tudi odlok o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča. Od kar je bil sprejet in kasneje razveljavljen zakon o vrednotenju nepremičnin, spremembe v tovrstnih odlokih niso več možne in morajo v občini a vsako sprememb, tudi za minimalne spremembe, kot je za prilagoditev cen inflaciji, sprejemati celoten odlok.

Sprejeli so tudi ekonomske cene programov v vrtcih , se pa podražitve in pocenitve nekoliko razlikujejo od predloga za sejo. Cena za malčke bo višja za 0,86 odstotka oziroma, za drugo starosto skupino bo nižja za 0,91 odstotka in za kombinirane oddelke nižja za 0,23 odstotka.

Na novo so oblikovali tudi plačila za člane nadzornega sveta  javnega komunalnega podjetja Ravne. Člani bodo tako kot doslej prejeli 75 evrov sejnine v bruto znesku, predsedniku pa so povečali sejnino na 100 evrov.

Svetniki so sprejeli tudi seznanitvena sklepa o nadzornem pregledu poslovanju v osnovno šoli Koroški jeklarji in v vrtcu Ravne, in imenovali  novega predsednika ter člana volilne komisije v občini.