12.12.2017
Vetrolom povzročil velike nevšečnosti na Koroškem

 

 Na Koroškem je močan veter povzročil veliko nevšečnosti, zaradi številnih podrtih dreves, je bilo zaprtih več cest, prav tako tudi koroška železniška proga. Čeprav se razmere umirjajo, na terenu razpoložljive službe še vedno odstranjujejo posledice. Nekatera območja v Mežiški dolini so bila dolgo časa povsem odrezana v občinah Črna in Mežica, več gospodinjstev ( več kot 5000 ) je ostalo brez elektrike, zaradi tega pa je bila otežena komunikacija. Naraščali sta tudi reki Drava in Meža, ki sta že grozili z razlivanjem. Zato so se na terenu že lotili polnjenja protipoplavnih vreč. Po podatkih dežurne hidrologinje na Agenciji za okolje, se obe reki na Koroškem, ki sta grozili z razlivanjem, že umirjata in je v popoldanskem času pričakovati njuno upadanje.   

Ker je še vedno veliko podrtih dreves na cestah, predvsem lokalnih, je občina Črna na Koroškem pozvala ljudi, ki znajo ravnati z motorkami, da priskočijo na pomoč.

Zaradi nedostopnosti, predvsem pa, ker so ostali brez elektrike, tudi ni bilo pouka v več šolah. Odpovedali  so ga v osnovnih šolah v Dravogradu, kjer jim je veter odkril streho, prav tako na njihovi podružnici Ojstrica, pouka ni v Šentjažu, na podružničnih šolah prevaljske osnovne šole, v šoli Brezno – Podvelka in Črni na Koroškem, kjer so ostali tudi elektrike in zaradi tega tudi brez telefonske povezave.

IZ Dravograda so sporočili, da bo od jutri pouk v njihovi centralni Osnovni šoli potekal normalno, šola Ojstrica pa ostaja zaprta.  

Po informacijah državnega prometno informacijskega centra je na Koroškem neprevozna cesta Podvelka – Ribnica, cesta Dravograd – Trbonje preko Bukovja, na cesti Kotlje – Slovenj Gradec velja prepoved za tovorna vozila, zaprta je cesta Črna – Koprivna.

IF