05.12.2017
Znova uspešna akcija Lions kluba Slovenj Gradec Plakat miru


Lions klub Slovenj Gradec je tudi letos uspešno izpeljal akcijo Plakat miru, s katero k likovnemu ustvarjanju na temo miru k sodelovanju povabijo osnovnošolce v Koroški regiji.

V torek ob 18. uri bo Lions klub Slovenj Gradec v avli Osnovne šole Vuzenica odprl razstavo likovnih del učencev osnovnih šol Koroške regije, ki so sodelovale na natečaju Plakat miru 2017 z naslovom Bodočnost miru.

Na otvoritvi bodo vsem sodelujočim učencem podelili zahvalo za sodelovanje, učencem, katerih dela so bila izbrana za centralno razstavo Distrikta 129, pa priznanja in simbolične nagrade. Akcija Plakat miru z osnovnimi šolami v regiji je ena uspešnejših v organizaciji Lions kluba Slovenj Gradec. Z njo spodbujajo mlade da ob ustvarjanju razmišljajo o miru, prijateljstvu, sožitju, strpnosti, sreči in ljubezni. Natečaj poteka v svetovnem merilu in v njem običajno sodeluje  okoli 350.000 otrok.

Na vabilo Lions kluba Slovenj Gradec  se je letos odzvalo rekordnih 13 osnovnih šol iz vseh treh dolin, zbrali pa so kar 99 likovnih del. Komisija, v kateri so člani kluba in predstavnici Koroške galerije, so dela tudi ocenjevali, med njimi pa izbrali nagrajene učence. Razstava bo odprta do 9. Februarja. Lions klub Slovenj Gradec  vsako leto za razstavo izbere šolo v različnih koroških dolinah.

 

IF