05.12.2017
Zadnji pohod po mestnem obzidju Slovenj Gradca rekorden po udeležbi


Zadnji, decembrski sprehod po ostankih starega obzidja Slovenj Gradca, je v soboto popoldne pritegnil rekordna število udeležencev, po dogodku pa so v Slovenj Gradcu prižgali tudi praznično razsvetljavo. 

Zadnji praznični pohod je bil čaroben, kljub mrazu se ga je udeležilo rekordno število obiskovalcev. Pohodi ob 750. letnici mesta  so se izkazali kot prava uspešnica. Uspešno jih je vse leto vodila Nataša Škorjanc, ki je po tokratnem pohodu izrazila zadovoljstvo nad obiskom in se vprašala, kaj pa bomo v prihodnje naredili z njimi. Nikakor jih ne bi veljalo opustiti, ob tem pa je predlagala, da bi ostali stalnica tudi ob turističnih obiskih Slovenj Gradca. 

Na stojnicah so se predstavili rokodelci, ki so za udeležence pohoda pripravili tudi pogostitev, Slovenj Gradec pa je v soboto zvečer tudi zažarel v praznični razsvetljavi, z varčnimi led svetlobnimi elementi, tako sta odslej v mestu svetlobno najbolj okrašena  Glavni trg in Trg svobode, del okrasja pa so namestili tudi v nekaterih večjih jedrih vaških skupnosti. Za praznično svetlobno krasitev v Slovenj Gradcu vsako leto namenijo 15 tisoč evrov, medtem pa ognjemeta na silvestrovanju na prostem že več let ne organizirajo. 

IF