30.11.2017
Na Kopah začetek obratovanja 1. decembra

Ugodne vremenske razmere in  angažiranje  tehnične ekipe so omogočili, da se na Kopah začenja smučarska sezona 2017/2018. Naprave bodo pričele obratovati v  petek  1. decembra ob 18. uri z nočno smuko, ki bo ta dan brezplačna.

V soboto, 2. decembra, bosta med 9. in 16. uro obratovali smučišči Pungart in Sedlo, možna pa bo tudi nočna smuka med 18. in 21. uro. V nedeljo boste lahko smučali od 9. do 16. ure. Dnevna smučarska vozovnica z vključeno malico bo precej znižana .

In kakšne so na splošno snežne razmere ter prognoza za naprej. Direktor družbe Vabo, ki je upravljavec naprav na Kopah , Boštjan Paradiž je povedal, da imajo trenutno 60 cm naravnega in kompaktnega snega. Ob naslednji ohladitvi, ki se začenja že jutri, bodo proge ponovno zasneževali, tudi progo Kaštivnik. Po tem vikendu bo smučišče zaprto, naslednji vikend pa bo prava otvoritev sezone s stalnim obratovanjem. Upajo, da bodo vse proge zasnežili do božiča.
Svoja vrata odpirata tudi »šola smučanja in deskanja« ter izposojevalnica opreme Nitro Kope, za lačne želodčke bodo  poskrbeli v Piceriji Holcer in Restavraciji Kope ter v Lukovem domu. Ker so Kope znane tudi po dobri zabavi, se bo že ta vikend odprl tudi Holcer pub, kjer bo za dobro zabavo skrbel DJ UKAC, vstopnine pa ne bo.