30.11.2017
Zadnji sprehod po mestnem obzidju Slovenj Gradca bo poseben

 

V soboto popoldne bo zadnji voden sprehod po starem mestnem obzidju Slovenj Gradca v tem letu, sprehodi Koroškega pokrajinskega muzeja Slovenj Gradec ob 750. letnici mesta, pa so bili letos največja uspešnica Slovenj Gradca. Uspeh narekujejo številni udeleženci pohodov, ki so bili vsako prvo soboto v mesecu, po podatkih muzeja se jih je doslej udeležilo 510 obiskovalcev.

Zadnji letošnji sprehod bo to soboto, 2. decembra, z začetkom ob 16.30. Zaključil se bo s prižigom prazničnih lučk v mestu ob 18. uri, to pa bo uvod v pestro decembrsko dogajanje v prazničnem Slovenj Gradcu, kjer so ob letošnji 750. obletnici prve omembe mestnih pravic pripravili številne dogodke. Eno od dveh osrednjih prireditev, glasbeno-scenski spektakel, so organizatorji zaradi slabega vremena v načrtovanih termini predstavili na prihodnje leto, predvidoma konec maja.

V veselem decembru bo veliko zanimivih dogodkov, ki se navezujejo na 750 letnico Slovenj Gradca; rokodelske delavnice, noč kratkih filmov, zanimiva tematska predavanja, Božični koncerti, nakupovanje pod lučkami, za poseben utrip mesta pa bodo mnogi poskrbeli na božično novoletnem sejmu. 

IF