30.11.2017
Občinski praznik in Veseli december v Mežici

Čeprav mrzli december ni najboljši za prireditve na prostem,  tradicija veleva , da v Mežici slavijo občinski praznik 4. Decembra na dan svete Barbare zaščitnice rudarjev, kajpak v spomin na večstoletno tradicijo rudarjenja pod goro Peco.  

V občini Mežica so na zadnji seji občinskega sveta med drugim potrdili letošnje nagrade in priznanja, ki jih bodo  podelili na slavnostni seji občinskega sveta v nedeljo 3. decembra  ob občinskem prazniku. Zlati grb občine Mežica bo prejel Anton Strmčnik za velik prispevek k prepoznavnosti kraja in lokalne skupnosti. Priznanja občine Mežica pa bodo  prejeli moški pevski zbor Viharnik ob 20 . obletnici delovanja, družinsko podjetje Kovinoplastika Kogelnik za velik prispevek k razvoju podjetništva in malega gospodarstva ter Kristina Kasnik za predano delo na področju društvenih in humanitarnih dejavnosti. Priznanje na področju športa je tokrat samo eno, na predlog športnega društva Stoja bo nagrado za perspektivno športnico leta  prejela gimnastičarka Vita Čeh.   

Dan prej, torej v soboto 2. decembra  bo v Mežici tradicionalni Barbarin sejem.  Cel zadnji mesec pa bodo napolnili s prireditvami enajstega Veselega decembra. Od 87. Do 21. decembra bo vrsta prireditev , ki so jih pripravila domača društva, med drugim najbolj tradicionalne nastop domačega pihalnega orkestra, žive jaslice in podobno.. Na koncertih pred Narodnim domom, kjer bo prireditveni šotor in center dogajanja  bodo od 22. decembra dalje   nastopila znana imena slovenske in tuje estrade, Modrijani, Dejan Vunjak, Srebrna krila, ,Luka Basi, Milna Kamnik, Farty animals, in v zaključnem silvestrovanju na prostem ansambel Napev.