24.11.2017
Soglasna potrditev Janeza Lavreta za poslovnega direktorja bolnišnice


Poslovni direktor Splošne bolnišnice Slovenj Gradec bo za mandat naslednjih štirih let po prijavi na razpis Janez Lavre,dr. medicine,  dosedanji vršilec dolžnosti direktorja. Potem,ko so ga člani sveta na včerajšnji prvi redni seji v novem sestavu soglasno potrdili,  mora z njegovim imenovanjem soglašati še Vlada republike Slovenije. Lavre je med ključnimi izzivi naslednjega mandata izpostavil finančno konsolidacijo poslovanja bolnišnice, gradnjo novega kirurškega bloka in strokovni razvoj bolnišnice.

Svet zavoda Splošne bolnišnice Slovenj Gradec pa je s 1. Decembrom 2017 za vršilko dolžnosti strokovnega direktorja slovenjgraške bolnišnice soglasno imenoval Jano Makuc, doktorico medicine  internega oddelka bolnišnice, vodjo v raziskovalni dejavnosti.  Njeno imenovanje vršilke dolžnosti strokovnega direktorja velja do imenovanja strokovnega direktorja Splošne bolnišnice Slovenj Gradec na podlagi objavljenega novega razpisa, največ pa za obdobje enega leta.

Člani sveta zavoda bolnišnice so se seznanili s poslovanjem bolnišnice od januarja do septembra in tudi z realizacijo programa v tem obdobju. Odhodki so še vedno višji od prihodkov, zaradi 4% nižje cene zdravstvenih storitev glede na lani, je bolnišnica doslej pridelala 1,7 mio evrov izgube, do konca leta bo ta znašala 2 mio evrov.  Realizacija delovnega programa ni bila takšna kot so pričakovali, visok strošek predstavljajo draga bolnišnična zdravila in tudi stroški dela. Pogodba o izvajanju programa zdravstvenih storitev za pogodbeno leto 2017 je v arbitražnem postopku. Sicer pa Splošna bolnišnica Slovenj Gradec ćaka na izplačilo finančne injekcije iz zakona o sanaciji slovenskih bolnišnic, ki znaša 5,2 mio evrov, kar pa bo le izboljšalo likvidnostni položaj bolnišnice. 

IF