23.11.2017
V Domu na Fari Prevalje praznujejo Sreča je v srečanju


V Domu starejših na Fari Prevalje že od ponedeljka potekajo tradicionalne prireditve Sreča je v srečanju.Prireditve vselej pripravijo v tem novembrskem času, ko praznujejo obletnico ustanovitve doma na Prevaljah, ki je letos že 16. Po vrsti. Na Prevaljah so ga leta 2001 zgradili skupaj s sredstvi države in občin Mežiške doline - Prevalje, Ravne na Koroškem, Mežica in Črna na Koroškem.

Dom na Prevaljah je v tem času postal nepogrešljiv center dogajanja v tej lokalni skupnosti, v domu pa si prizadevajo za kvaliteto bivanja stanovalcev in za izvajanje  kakovstnih strokovnih standardov. Za njimi je uspešna presoja standarda kakovosti EQvalin, hkrati pa se ponašajo tudi z nazivom Družini prijazno podjetje.   Dom starejših Na Fari poleg socialne oskrbe in zdravstvene nege stanovalcem zagotavlja tudi storitve splošnega zdravstvenega varstva in specialistične storitve s področja psihiatrije, diabetologije in internistične medicine v domski ambulanti.

Letos so v Domu na Prevaljah uvedli uspešno socialno inovacijo za stanovalce, ki so nepokretni »Moja oskrbnica«. Prijavili so jo tudi na razpis inovacij Območne gospodarske zbornice. Ker se v domu že dalj časa srečujejo s porastom nepremičnih stanovalcev, so zanje zaposlili oskrbnico. Po skoraj enoletnem izvajanju omenjenega projekta, so v domu zaznali boljše psihofizično stanje stanovalcev, večje zadovoljstvo in posledično počutje. Projekt so pozitivno sprejeli tudi svojci stanovalcev.

IF