23.11.2017
Nadaljuje se obravnava v sporu glede fizioterapije.

Na Okrožnem sodišču v Slovenj Gradcu se je v torek  po pretekli prekinitvi ponovno začela obravnava spora, v katerem Zdravstveni dom Ravne na Koroškem od Občine Prevalje terja vračilo sredstev, ki jih je zdravstveni dom leta 2001 vložil v vzpostavitev prostorov fizioterapije na Prevaljah. Zdravstveni dom od Občine Prevalje terja plačilo 162.000 evrov.

Srž spora je v tem, da se Občina Prevalje in Zdravstveni dom Ravne na Koroškem ne strinjata glede tega, kaj je pomenil dogovor in dodatek k dogovoru, po katerem je zdravstveni dom prevaljski občini nakazal takratnih 39 milijonov tolarjev oziroma 162 tisoč evrov  za ureditev prostorov fizioterapije.

V zdravstvenem domu menijo, da je celotni dogovor predvidel vračilo tega denarja, medtem ko na prevaljski občini pravijo, da ni šlo za posojilo.

Narok za glavno obravnavo je razpisan za 26. januar. Spor se vleče že zelo dolgo, več kot devet let,  vmes je prišlo tudi do nasprotne tožbe občine Prevalje. Zadevo je obravnavalo tudi višje sodišče v Mariboru, ki jo je vrnilo v obravnavo na okrožno sodišče v Slovenj Gradec.