17.11.2017
V spomin na umrle v prometni nesrečah

Policija se je odločila , da bo ob svetovnem dnevu Spominu na umrle v prometnih nesrečah  letos ta dan  obeležila drugače kot minula leta. Pri spominskem obeležju v Celju jim bodo prižgali svečko in se poklonili njihovemu spominu, še pred tem pa bodo v skladu z letošnjim sloganom »V poklon življenju«, skupini dijakov srednjih šol s celjskega območja,v soboto  ponudili možnost sodelovanja  v enodnevni delavnici s treningom varne vožnje. Mladi vozniki so zaradi svoje vozniške neizkušenosti, vihravosti in mladostne lahkomiselnosti namreč ena od  najbolj izpostavljenih in ranljivih skupin  udeležencev cestnega prometa.

Z aktivnostmi bodo začeli ob 10. uri, ko bo mlade voznike nagovoril mag. Elvis A. Herbaj s Policijske uprave Celje in jih opozoril na pasti, ki jih kot mlade voznike vsakodnevno čakajo  na cestah.  Sledi interaktivni delavnica ki jo bo vodil predstavnik Zavoda Vozim. Ob 12. uri bodo predstavniki ZŠAM v teoretičnem sklopu  usposabljanja  dijake opozorili na prilagoditev hitrosti vožnje  spremenjenim vremenskim pogojem, predstavili pomen  ustreznih pnevmatik in drugo. 

0b 13.30 uri čaka mlade voznike praktični del usposabljanja na poligonu. Dijaki  se bodo seznanili s tehnikami zaviranja na različnih podlagah in preizkusu pravilne vožnje z ustrezno varnostno razdaljo.  Vse aktivnosti se bodo dogajale v centru varne vožnje Zveze šoferjev in avtomehanikov na Ljubečni .

Vsekakor hvale vredna pobuda policije, škoda le, da se v policijski upravi Celje niso spomnili tudi dijakov v koroških srednjih šolah.