16.11.2017
Cerkveni trg Radlje - prva faza urejenega skupnega prometnega prostora brez motornega prometa

Radeljski občinski svet je potrdil DIP projekta vzpostavitve skupnega prometnega prostora na območju cerkvenega trga v naselju Radlje ob Dravi.

Občinam, ki imajo izdelane in sprejete Celostne prometne strategije, je Ministrstvo za infrastrukturo v novembrskem razpisu namenilo 20 milijonov evrov evropskih sredstev za ureditev peš in kolesarskih con, kolesarskih postajališč ali za ureditev  skupnega prometnega prostora..

Občina Radlje ob Dravi bo na javni razpis prijavila projekt ureditve širšega območja cerkvenega trga med križiščem s Partizansko ulico in križiščem z Mariborsko cesto.  Ta vključuje razširitev območij za pešce z uvedbo skupnega  prometnega prostora, ki hkrati omejuje motoriziran promet.  Gre za prvo izvedbeno fazo ureditve atraktivnega mestnega jedra vzdolž Mariborske ceste, sklopa ukrepov, ki ga vključuje Celostna prometna strategija Občine Radlje ob Dravi.  Investicija bo še z drugo fazo skupnega prometnega prostora na širšem območju Mariborske ceste vzpostavila urbani odprti javni prostor po meri ljudi in brez avtomobilov.  

Občina Radlje ob Dravi bo za ureditev prostora Cerkveni trg prejela 55 tisoč evrov evropskih sredstev, 20% sredstev mora prispevati tudi sama iz proračuna. Prvi razpisni rok, na katerem bo oddala vlogo, je 23. november.

Hkrati z ureditvijo cerkvenega trga v Radljah, se bo spremenila tudi lokacija Policijske postaje Radlje. Ta se bo preselila v prostore Medpodjetniškega inkubatorja, prostore za podjetniški inkubator pa bodo preselili na Mariborsko 7.  

IF