16.11.2017
Hiša Ančka

Obnova hotela Pohorje na severni strani mestnih vrat in obnova nekdanje gostilne Ančka na južnem vhodu v mestno središče Slovenj Gradca pomenita dober obet za obnovo degradiranih območij, hkrati pa tudi izboljšanje kvalitetne gostinske in turistične ponudbe mesta. Nekdanja Gostilna Ančka ima bogato zgodovino, saj je vrata odprla že pred 2. svetovno vojno, kot nekdanja furmanska gostilna pa je bila vse do zaprtja v osemdesetih letih preteklega stoletja ena najbolje obiskanih gostiln daleč naokoli. Hiša Ančka, restavracija in kavarna na Celjski cesti 5 v Slovenj Gradcu, kot se bo tudi po novem imenovala ena najbolj poznanih gostiln v Slovenj Gradcu, svojo novo podobo dobiva od maja lani, ko sta jo nova lastnika Maja Gabrovec in Peter Uranc pričela obnavljati. Kaj vse bo Hiša Ančka združevala pod eno streho, pojasnjuje lastnik in gostinec Peter Uranc, ki pravi, da bodo imeli restavracijo z italijanskim oziroma mediteranskim pridihom, v drugi fazi dodajajo pet sob za zunanje goste, naslednje leto pa bodo uredili tudi sodoben wellnes, ki je že v izdelavi. Prve goste bodo v Hišo Ančka sprejeli 29. novembra, ko načrtujejo odprtje, podjetje Ipsima, pod okriljem katerega bo poslovala, pa bo v prihodnjih dneh zaposlilo 12 gostinskih delavcev, ki bodo skrbeli za dobro rano in počutje gostov.

KV