08.11.2017
Celostna prometna strategija v Črni

Občina Črna na Koroškem je bila uspešna na razpisu ministrstva za okolje in prostor , na katerem je pridobila sredstva sklada za podnebne spremembe za sofinanciranje izdelave celostne prometne strategije.

Celostno načrtovanje in urejanje prometna ne prinaša zgolj nižjih stroškov za mobilnost v proračunu občine, podjetij in gospodinjstev, ampak tudi bolj učinkovite naložbe, bolje izkoriščen prostor in manjše onesnaževanje okolja. Takšno načrtovanje lahko pomembno izboljša kakovost bivanja prebivalcev in izboljša možnosti lokalne skupnosti za delo in ustvarjanje. Z javnim naročilom sta že bila izbrana izvajalca za izdelavo celostne prometne strategije, regijska razvojna agencija Koroška iz Dravograda  in ZUM urbanizem, planiranje in projektiranje.

Izvajalci so že pričeli z delom, v katerem si  želijo tudi sodelovanja  občanov in njihovih pobud, od intervjujev, anket, delavnic in javnih razprav. O poteku aktivnosti bodo občane redno obveščali preko spletne strani občine, družbenih omrežij, črnjanskih cajtng in na druge načine.