08.11.2017
Igrišče in zunanji fitnes v Kotljah

Občina Ravne na Koroškem je v okviru projekta "Zdrav življenjski slog za vse generacije v Mežiški dolini" na novo uredila večnamensko igrišče v Kotljah. Projekt je bil sofinanciran iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in iz občinskega proračuna.

Območje obstoječega manjšega igrišča je bilo dodatno urejeno in zasnovano tako, da nudi možnost aktivnega preživljanja prostega časa občanom različne starosti oz. vseh  generacij.  Postavljena je bila urbana oprema, ki obsega klopi, pitnik,  koše za odpadke in  stojalo za kolesa. Posadili so tudi  žive mejo in drevesa.. Za mlajše otroke je bilo postavljeno igralo na vzmet za štiri osebe, dve previsni gugalnici, vrtiljak, plezalo , za starejše otroke je bila postavljena žičnica v dolžini 24m iz hribčka, ki je umetno ustvarjen in manjša plezalna stena. Postavljena sta bila dva traka za ravnotežje , na tla pa je bila nameščena talna igra »trojni  ristanc«. Postavljenih je bilo 6 fitnes naprav na prostem, od tega ena naprava, ki je posebej prilagojena za vadbo invalidov.

 Vsa igrala in naprave so povezane s tlakovano potjo za lažji dostop do vseh con igrišča.  Urejene so bile brežine in okolica igrišča.

Podobno igrišče večjih dimenzij bo urejeno tudi na Javorniku, manjša igrišča in zunanji fitnesi v okviru istega projekta, pa še na Čečovju, v Trgu, Dobja vasi , Strojnski reki in Strojni ter v Dobrijah.