25.10.2017
Na ustanovni seji že zasedal nov svet zavoda Splošne bolnišnice Slovenj Gradec

 

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec je v sredo na Ustanovitveni seji zasedal nov svet zavoda. Devetčlanski svet zavoda SB Slovenj Gradec zaseda pet predstavnikov ustanovitelja zavoda, dva predstavnika zaposlenih in po en predstavnik Mestne občine Slovenj Gradec in Zavoda za zdravstveno zavarovanje. Med predstavniki ustanovitelja je tudi Jurij Šumečnik, predstavnik Mestne občine Slovenj Gradec pa je Niko R. Kolar.

Za mandatno obdobje oktober 2017 – oktober 2021 so izvolili tudi predsednika sveta zavoda bolnišnice. To je v novem mandatu Simon Jevšinek, mag. ekon. in posl. ved, zaposlen v Bolnišnici Celje, za njegovo namenstnico pa so izvolili Marijano Plaznik, diplomirano medicinsko sestro, ki v svetu zastopa interese zaposlenih. Nov predsednik sveta, Simon Jevšinek je dober poznavalec razmer bolnišnic, tudi slovenjgraške,  saj je v svetu zavoda bolnišnice Slovenj Gradec že predstavnik ustanovitelja od leta 2015, je tudi član sveta zavoda bolnišnice Murska Sobota in predsednik sveta zavoda klinike Golnik.

Za naš radio je povedal, da so njegovi cilji in cilji zavoda Splošne bolnišnice Slovenj Gradec prvenstveno v odgovornem delu in zadovoljstvu tako bolnikov kot zaposlenih.

Člani Sveta zavoda SB Slovenj Gradec so se seznanili z delovanjem Sveta zavoda SB Slovenj Gradec v mandatnem obdobju 2013 -2017, pregledom čakalnih dob, podali pa so Soglasja po Zakonu o zdravstveni dejavnosti. Na ustanovni seji so sprejeli tudi sklep o objavi razpisa za poslovnega in strokovnega direktorja bolnišnice Slovenj Gradec, ki bo objavljen v petek, nanj pa bodo sprejemali prijave 15 dni od objave.

IF