12.10.2017
Najboljše podjetje na Koroškem je Tab Mežica

Časnik Večer je  v sodelovanju z območno gospodarsko zbornico Koroška pripravil prvi izbor najboljših koroških  podjetij za leto 2106. Zaključna prireditev s podelitvijo nagrad se je odvijala v torek zvečer v Družbenem domu na Prevaljah.

Slovesna podelitev nagrad je pritegnila precejšnje število ljudi iz koroškega gospodarstva in politike, iz česar bi lahko sklepali , da obstoja potreba za tovrstnim dokazovanjem in da v časopisni hiši s tem niso zgrešili. Častni gost prireditve je bil predsednik državnega zbora Milan Brglez. Prireditev je povezovala Tajda Lekše, za glasbeno razvedrilo je poskrbela vedno bolj popularna Nika Zorjan.  

V kategoriji mikro podjetij je nagrado prejela družba Paleco, med majhnimi podjetji je bila najboljša družba Mihev, med srednjimi Kosi in med velikimi Tab Mežica . Priznanja za najboljšega zaposlovalca je prejela Petrol Energetika , najboljše podjetje po izboru bralcev pa je postal Sij Metal. Direktorica območne gospodarske zbornice Aleksandra Gradišnik  je v nagovoru ob podelitvi  poudarila, da koroška podjetja presegajo majhnost regije, po nekaterih kazalcih, na primer pri produktivnosti dela, pa so dosegla že drugo mesto v Sloveniji.