10.10.2017
Za predstojnika Urgentnega centra bolnišnice se ni prijavil nihče

 

V Splošni bolnišnici Sloven Gradec se je iztekel razpis za predstojnika Urgentnega centra, vendar se nanj ni prijavil nihče. Čeprav  delovanje Urgentnega centra spremlja kar precej izzivov, se očitno z njimi vsaj med tamkajšnjimi zdravniki nihče noče ukvarjati. Vršilec dolžnosti direktorja Janez Lavre je izrazil razočaranje, saj kot pravi, je lažje kritizirati kot pa se spoprijeti s težavami za njihovo izboljšanje. Prav tako država še do danes po izgradnji urgentnih centrov ni uredila financiranja in doslej je delovanje Urgentnega centra Slovenj Gradec bolnišnici doprineslo že dober milijon evrov izgube.

Za vodenje Urgentnega centra bo nov razpis, ampak v novem mandatu poslovnega direktorja, ko bodo razpis ponovili. Sicer pa pričakujemo konec oktobra tudi objavo obeh razpisov za dvotirno vodenje bolnišnice, z njimi se ukvarja razpisna komisija Sveta zavoda. Svet zavoda bolnišnice v novi sestavi se bo sestal 24. oktobra prav na to temo, saj mora le-ta razpis in njegove pogoje tudi potrditi.

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec se, tako kot tudi v nekaterih primerljivih bolnišnicah po Sloveniji, soočajo z izgubo, zato je vodstvo pripravilo kandidaturo za sredstva interventnega zakona za sanacijo izgub bolnišnic. Slovenjgraška bo s tem zakonom pridobila 5,3 milijonov evrov, prav tako bo država izbrisala nekaj več kot milijon evrov primanjkljaja, s čimer se bodo uspeli vsaj za nekaj časa odmakniti od rdečih številk.  Do konca leta bi lahko izguba bolnišnice znašala 3,9 milijona evrov, z ukrepi internega sanacijskega programa pa 2,4 milijona evrov. Koliko programa bo Splošna bolnišnica uspela pokriti s sredstvi zdravstvene zavarovalnice, pa bo znano konec leta, ko bodo z Zavodom za zdravstveno zavarovanje tudi podpisali pogodbo za plačilo realiziranega programa. Ta jim je v preteklem letu priznala ves realiziran program.

IF