06.10.2017
Reševanje problematike pomanjkanja zdravnikov v Mežici

Občinski svet v Mežici je na zadnji seji med drugim obravnaval problematiko pomanjkanja zdravnikov v Zdravstveni postaji Mežica. Na seji je rešitve za ta problem predstavil direktor Zdravstvenega doma Ravne mag. Stanislav Pušnik. Do novega leta naj bi se problem rešil z zaposlitvijo nove specializantke in še ene zdravnice. S tem bi zapolnili obe ambulanti . Direktor je predstavil tudi novosti pri naročanju . Svetniki bodo skrbno spremljali obljubljene rešitve, pri naročanju pa so v enourni razpravi  dodali nekaj svojih predlogov.

Mežiški svetniki so se seznanili z obširnim poročilom Nacionalnega inštituta za javno zdravje, izpostave Ravne,  o obremenjenosti s svincem, ter soglašali s pismom predsedniku vlade na temo vladnega programa okoljske sanacije. V tem pismu je postavljena zahteva, da se poravnajo sredstva , ki so izpadla v preteklih letih v višini dobrih dveh milijonov evrov, do konca sanacijskega programa pa za financiranje  vseh ukrepov zahtevajo dvig letne tranše na 1,8 milijona evrov.

Svetniki so se seznanili tudi s pravili za volitve državnega svetnika , ki zastopa lokalne interese. Ker pa bodo imeli v Mežici v oktobru še eno, sejo, 18-tega,  elektorja in kandidata niso izbirale včeraj, ampak ju bodo  določili takrat.