05.10.2017
Ob svetovnem dnevu cerebralne paralize odpirajo vrata centrov Sonček

Ob svetovnem dnevu cerebralne paralize bodo v petek odprli vrata Centrov Sonček. S tem želijo, da bi jih ljudje bolje spoznali, spregovorili o delu v centrih in s tem podprli prizadevanja in aktivnosti za kvalitetnejše življenje oseb, ki živijo s posledicami cerebralne paralize.

Med drugim je Svetovni dan cerebralne paralize tudi zavzemanje za skupnost, ki jo bo sprejemala brez predsodkov, opozarjanje na nujnost odpravljanja razlik med vsakodnevnimi okoliščinami in možnostmi teh oseb; vsakomur s cerebralno paralizo je namreč potrebno zagotoviti enake pravice, dostopnost in enake možnosti, kot jih imajo drugi ljudje.

Tako bo v petek dopoldne med  9. In 11. Uri za javnost odprl svoja vrata tudi Center Sonček - IVANČICA v Trobljah pri Slovenj Gradcu. Vsakomur bodo predstavili dejavnosti tako Zveze Sonček, centra Ivančica in Koroškega društva za cerebralno paralizo, ob tem bodo tudi zapeli in obiskovalcem ponudili svoje izdelke iz Sončkovih delavnic. V centru Ivančica nudijo tudi zaposlovanje pod posebnimi pogoji v enoti varstveno delovnega centra, prevoze invalidov, svetovanja in izobraževanja ter pomoč s programi za družine.

Po 13. Uri pripravljajo tudi shod varovancev z baloni v središču mesta Slovenj Gradec.

 

IF