03.10.2017
LAS MDD ima končno izbrane projekte za sofinanciranje

Medtem ko se v Mežiški dolini že izvajajo nekateri od projektov Lokalne akcijske skupine, so v Mislinjski in Dravski dolini šele v petek izdali odločbo o porabi sredstev Lokalne akcijske skupine v okviru »Podpore za izvajanje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi lokalna skupnost« za LAS MDD 2014-2020. Razpis je bil odprt do 29. Marca, LAS MDD pa je prejela 19 vlog za sofinanciranje projektov, od tega 14 za črpanje evropskih sredstev za razvoj podeželja in 5 za evropski sklad za regionalni razvoj.  Skupna razpisana sredstva so bila nekaj več kot 783.000 EUR, od tega za sklad razvoja podeželja 431.000 EUR in za regionalni razvoj  352.000 EUR.

Na osnovi rezultatov ocenjevanja in odločitve Upravnega odbora bo LAS MDD sofinancirala  6 projektov iz sklada razvoja podeželja  in 4 operacije iz sklada za regionalni razvoj. Sofinanciranje so odobrili občini Radlje za sadjarski center, Turistično okoljskemu društvu Slovenj Gradec za projekt Povežimo Mislinjsko dolino, Občini Muta projekt Ureditev trškega jedra zgornje Mute v prvi fazi, Občini Mislinja ureditev vaškega jedra Šentilj , občina Vuzenica pa bo iz programov Las MDD pridobila sofinanciranje projektov Ureditve parkirnega prostora v športnem parku in postavitev fitnesa v naravi, ter obnovo obzidja v trškem jedru.

Iz sklada za regionalni razvoj pa bodo sofinancirali inovativne oblike urbane mobilnosti v Slovenj Gradcu, sokolski dom v Radljah, sanirali bodo degradirano območje Črneč v občini Dravograd, v Podvelki pa bodo sofinancirali projekt Komunalne kanalizacije pri pošti Logarnica.

KV