29.09.2017
Uradno odprli Medgeneracijski center Mežica

Februarja letos je začel s poskusnim delovanjem medgeneracijski center v Mežici, včeraj pa so ga še uradno in slovesno odprli. Na 220 kvadratnih metrih prostorov nekdanjega Peca Komerca so uredili lepe in funkcionalne prostore za druženje, učenje, delavnice, manjše nastope, skratka za vse kar se v takšnih centrih dogaja. Za nastanek centra je najbolj zaslužna občina Mežica . Župan Dušan Krebel se je ob tej priložnosti zahvalil članom občinskega sveta, da so podprli ustanovitev centra. Občina tudi plačuje majhno najemnino za društvene prostore.  

Medgeneracijski center Ravne, ki deluje že tretje leto,  je bila za Mežico nekakšen vzor in so že doslej dobro sodelovali, v prihodnje bodo preko njih uvedli tudi programa tečaj pomoči oskrbe potrebnemu svojcu in ravnanje z osebami z demenco.

V mesecih poskusnega  delovanja so v mežiškem centru že pridobili 80 uradnih članov. Koordinator dejavnosti v centru je Nejc Hancman. Na odprtju  je v odsotnosti predsednice Simone Rožej, govoril podpredsednik centra  Karel Potočnik, v kulturnem programu so nastopili ženska pevska skupina Gorna, otroška folklorna skupina Črički , društvo mežiški frajtonerji , ter članici medgeneracijskega centra Ravne s skečem.