28.09.2017
Skupaj za moč srca na Prevaljah


Ob svetovnem dnevu srca potekajo po vsej državi številne aktivnosti, Koronarni klub Mežiške doline, Občina Prevalje in Osnovna šola Franja Goloba, pa danes pripravljajo v Družbenem domu na Prevaljah osrednjo prireditev, ki bo ob 17. Uri pod geslom Skupaj za moč srca. Po programu, ki ga pripravljajo učenci, bo tudi strokovno predavanje primarij Cirile Slemenik Pušnik, specialistke internistike z naslovom Skupaj za moč srca.

Primarijka Cirila Slemenik Pušnik bo na predavanju izpostavila pomen vsakega posameznika in celotne družbe, ki morajo pristopiti k boljšemu zdravju in za boljšo moč srca. Pri tem bo poudarila, kaj lahko vsakdo sam postori za svoje srce, pri čemer je na prvem mestu gibanje, sledi zdrava prehrana, izogibanje dejavnikom tveganja in pa upoštevanje priporočil zdravnikov pri jemanju zdravil.

Tudi srčno popuščanje je bolezen, ki je v stalnem porastu, ljudje pa se simptomov premalo zavedajo, oziroma jih pripisujejo drugim boleznim ali stanjem. Zato je osveščanje o tej bolezni še toliko bolj pomembno. Po končani prireditvi, bodo za obiskovalce merili krvni tlak in holesterol, pripravili bodo tudi druženje ob prigrizkih.

 

IF