28.09.2017
Koroške inovacije na državnem izboru

Gospodarska zbornica Slovenije je sinoči  v okviru Dneva inovativnosti na Brdu pri Kranju petnajstič zapored podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem. Podelili so 12 zlatih in 25 srebrnih priznanj ter posebno priznanje za mlado podjetje, prav tako  priznanje splošne javnosti, ki je glasovala po spletu.   Slavnostni govornik na podelitvi  je bil predsednik republike Borut Pahor.

Na izboru so sodelovale tudi tri koroške inovacije; družba Isomat iz Mežice z naprednimi izolacijskimi rešitvami vodovodov in njihovih elementov,  SIJ Metal Ravne z novo generacijo jekel za delo v vročem ter splošna bolnišnica Slovenj Gradec- center za zdravje na daljavo Cezar in diabetična ambulanta s telemedicinskimi storitvami za kronične bolnikov pri njihovem samozdravljenju  na domu. Vse tri inovacije so prejele srebrno priznanje.

Sicer pa je letos na razpis območne zbornice  Koroška    prispelo 20 inovacij, ki jih je posredovalo  14 prijaviteljev, med katerimi je bilo enajst gospodarskih družb, trije pa so s področja javnega sektorja. Junija je bila podelitev priznanj, že omenjene tri inovacije so včeraj  častno zastopale koroške barve na nacionalnem izboru.