13.09.2017
Gradili bodo tržnice

Občine Mežiške doline so že pred časom preko Lokalne akcijske skupine prijavile in bile uspešne v skupnem projektu ureditve tržnic. . Nosilec projekta je občina Mežica, ki ima v načrtu  največjo investicijo.  Naložbe  v skupni vrednosti dobrih 320 tisoč evrov,  naj bi bile zaključene do septembra letos, se pa zaradi zavlačevanja z odločbami  na kmetijskem ministrstvu sploh še niso začele. Kot kaže pa je v torek vendarle prišlo do preboja, občine so prejele dolgo pričakovane  odločbe agencije za kmetijske trge.

V Mežici naj bi nadstrešni objekt  v izmeri 23 x 8 metrov  stal med zgradbo pošte in angleško vilo. Vrednost investicije je 145 tisoč evrov, od tega je evropskih sredstev iz sklada za razvoj podeželja za 78 tisoč evrov. Skrajni pogodbeni rok za zaključek vseh del in pridobitev uporabnega dovoljenja je 31. maj 2018.. Tržnico bo gradilo podjetje Kostmann iz Slovenj Gradca , s katerim so včeraj že podpisali pogodbo.    

Na Prevaljah bodo novo tržnico zgradili na obstoječem parkirišču med nekdanjo prodajalno Peko in trgovino Elpos.  Tržnice bo pokrita z nadstreškom v dolžini 15 x 3 metre, del  bo kontejnerska gradnja, ki bo omogočala dejavnost tudi pozimi. Tuid na Prevaljah so že izbrali izvajalca, ocenjujejo, da bo tržnica dokončana v mesecu dni. Na Ravnah in v Črni so tržnici uredili pred kratkim tako da jih bodo samo posodobili s primerno napeljavo, v Črni bodo uredili še prodajne prostore v Rudarjevem in v Žerjavu.