13.09.2017
Kolonija Sinji vrh 2016 na Prevaljah

Župnija Prevalje, župnijska Karitas Prevalje in škofijska Karitas Koper so v Grošljevi galerijo v Družbenem domu Prevalje  pripravili razstavo umetniki za Karitas. Gre za izbor del dvajsetih  eminentnih likovnih ustvarjalcev iz lanske 22. Mednarodne kolonije Sinji vrh 2016. Ustanovitelj projekta je znani primorski slikar Klavdij Tutta. Na simpoziju pripravljajo tudi predavanje na različne teme, lani je na primer to bila fotografija.

Na koloniji so od slovenskih likovnih umetnikov  sodelovali Sergej Kapus, Brut Karniolus, Črtomir Frelih, Damjana Plešnar, David Ličen, Kaja Urh, Klavdij Tutta, Klemen Brun, Maruša Šuštar, Meta Šolar, Mira Ličen Krmpotič, Peter Marolt, Polona Kunaver Ličen, Tanja Verlak ter devet gostov iz tujine. O umetnikih in njihovih delih sta  govorili Jožica Ličen in Anamarija Stibilj Šajn. Odprtje je popestril koroški vokalni kvintet Ajda.

Razstava je prodajnega tipa. Izkupiček od prodanih del bo Karitas namenila ljudem v stiski. Razstava bo odprta do 25. Septembra letos.