13.09.2017
Živahna gradnja na Ravnah

Na Ravnah poteka živahna gradbena dejavnost na dveh projektih lokalne akcijske skupine Mežiške doline.

V okviru  spodbujanja trajnostne mobilnosti in urbane ureditve Mežiške doline, so v avgustu že postavili takoimenovani Pump track, to je poseben kolesarski poligon v bližini igrišča z umetno travo v športnem parku. Svečano ga bodo predali namenu 21. septembra ob evropskem tednu mobilnosti, prav tako bodo na ta dan preizkušali elektroavtomobil. 114 tisoč evrov vreden projekt, od katerega 67 tisoč prispeva evropski sklad za regionalni razvoj obsega  še ureditev dveh novih izposojevalnic koles, ter nadgradnjo obstoječih. Tam bodo zamenjali vsa kolesa za novejša s prestavami, vsaka točka bo imela tudi po eno elektrokolo. Uredili bodo tudi pet manjših popravljalnic koles, to je stebričkov s tlačilko in orodjem, v projekt pa spada še mobilna aplikacija za kolesarje.

Drugi projekt je Zdrav življenjski slog za vse generacije Mežiške doline, od katerega na Ravne odpade 139 tisoč evrov, od tega 95 tisoč iz evropskega kmetijskega  sklada za razvoj podeželja. Povsem na novo bodo zgradili otroški igrišči v Kotljah in v Gramoznici, , z igrali, fitnes opremo in urbano opremo pa bodo nadgradili še igrišča na Javorniku, v Dobji vasi, na Hofu, , Čečovju v športnem parku, pri osnovni šoli Prežihovega Voranca , v Strojnski reki, na Dobrijah in na Strojni.  V travniku med šolo in Čečovjem bodo postavili tudi pasji park.

Pogodbeni rok za dokončanje vseh naštetih investicij je 31. Oktober, verjetno pa jih bodo zaključili že prej. Za programski del projekta, torej ,da se bodo igrala in kolesa zares uporabljala pa sta zadolžena območna enota Nacionalnega inštituta za javno zdravje Ravne za otroke in odrasle, za starejše pa Koroški medgeneracijski center Ravne.