12.09.2017
Radeljska srečanja 2017 s preko 60. prireditvami


Praznovanje občine Radlje – Radeljska srečanja 2017, tudi letos napolnjujejo dogajanja v dobrih treh septembrskih vikendih. Vključujejo prizorišča v Radljah in okolici, kar 80 društev, klubov in organizacij pa je letos pripravilo preko 60 prireditev. Kot je to postala praksa tudi v drugih občinah, je glavni poudarek srečanj tudi v Radljah druženje in praznovanje skozi raznolike vsebine domačih društev, klubov in organizacij, ki se skozi vse leto trudijo in imajo ob prazniku marsikaj pokazati.

Radeljska srečanja so se začela z odprtjem obnovljenega igrišča v Vasi, zaključila pa se bodo s slavnostno sejo ob prazniku, ki bo v petek, 22. Septembra s podelitvijo letošnjih priznanj in nagrade občine Radlje.  Župan občine Radlje, Alan Bukovnik se z zadovojstvom ozira v delovanje občine, projekte in pridobitve, pa čeprav je ravno zaradi sofinanciranja pri projektih, kjer sredstva pridobivajo iz Evropske unije, občina bolj zadolžena. Župan Alan Bukovnik je posebej izpotavil projekte, ki so jih letos uspeli pridobiti na aktualnih razpisih. To so energetska obnova bivše blagovnice Tima, ki jo bodo v delu javne občinske infrastrukture izvedli z javno zasebnim partnerstvom in dokončali do konca leta. Občina bo imela tam knjižnico in manjšo galerijo. Uspešno so pridobili evropska sredstva iz Las MDD za obnovo Varstveno delovnega centra, ki se bo z Mute preselil v Radlje in polnilnico za predelavo ter pridelavo sadja. Ta bo v kletnih prostorih dvorca, sadje in sok pa bodo lahko koristile šole in vrtci. Radeljski župan meni, da je potrebno izkoristiti evropska sredstva, ki so na voljo, pa čeprav je zaradi tega občina bolj zadolžena. Omenimo še uspeh občine Radlje, ki je na svoj teritorij uspela pritegniti državo kot investitorja za izgradnji Regijskega gasilskega poligona, temeljni kamen za izgradnjo bodo položili v petek, 22. septembra, ta pa bo ob novem Gasilskem domu Radlje .

 Številne prireditve Radeljskih srečanj se bodo odvijale vključno do nedelje 24. Septembra, ko njihovo Turstično društvo in javni zavod ŠKTM pripravljata že 30. Hmeljarski likof.

IF