07.09.2017
Nagrajenci Mestne občine Slovenj Gradec v letu 2017


Po zadnji seji občinskega sveta Mestne občine Slovenj Gradec, ki je bila 5. septembra, so znani letošnji prejemniki občinske nagrade in priznanj, ki jih bodo podelili na slavnosti seji občinskega sveta ob prazniku Mestne občine Slovenj Grace prihodnji teden, 15. Septembra.

Občinski svet je sklenil, da naziva častni občan Mestne občine Slovenj Gradec v letu 2017 ne podeli, potem, ko je komisija za priznanja tako odločila. Naj spomnimo, da je za častnega občana stranka SD predlagala Hrabroslava Pergerja, pobude so bile tudi za posthumno podelitev naziva častne občanke odvetnici in pisateljici Ljubi Prenner ob 40. Letnici njene smrti. Vendar letos torej naziva častni občan Mestna občina ne bo podelila, je sklenila komisija.

Nagrado Mestne občine Slovenj Gradec v letu 2017 pa bo prejela dr. Silva Roncelli Vaupot, ustanoviteljica Fakultete za tehnologijo polimerov v Slovenj Gradcu.

Plakete Mestne občine Slovenj Gradec v letošnjem letu pa bodo prejeli Albert Kotnik iz Mislinjske Dobrave, Boris Raj in VABO, Podjetje za turizem, trgovino, gostinstvo in logistiko d.o.o, Slovenj Gradec.

Znani so tudi dobitniki letošnjih Vrunčevih priznanj in nagrade. Vrunčevo nagrado za letošnje leto bo prejela Zvonka MURKO, ravnateljica Prve osnovne šole Slovenj Gradec. Vrunčeve plakete pa Edita HAJNŽE – vzgojiteljica v Vzgojno varstvenem zavodu Slovenj Gradec, Katja JENKO, učiteljica na Drugi osnovni šoli Slovenj Gradec in Nevenka KOZELJ, učiteljica na Osnovni šoli Šmartno.

IF