07.09.2017
Likovna kolonija v spomin na Andreja Grošlja

Od petka do nedelje  je v Šentanelu nad Prevaljami potekala slikarska kolonija, ki jo je pripravilo Kulturno društvo  Mohorjan ob letošnji dvajseti obletnici društva. Slikarji so tri dni ustvarjali na domačiji Ploder v Šentanelu, kjer so imeli celotno oskrbo. Mohorjanovemu vabilu so se odzvali  Lojze Čemažar, Leander Fužir, Beno Kumprej, Jože Kramberger, Stanko  Makuc in Kristijan Sadnikar.

Letošnja slikarska kolonija je potekala  v spomin na  Andreja Grošlja - prerano umrlega akademskega kiparja in slikarja ob 70. obletnici njegovega rojstva. Dela, ustvarjena na tej koloniji, si bodo ljubitelji likovne umetnosti lahko ogledali na razstavi sredi novembra na Prevaljah. Ob začetku kolonije sta slikarje sprejela župan Občine Prevalje dr. Matic Tasič in prevaljski župnik  Franc Brglez.

Na koloniji so se slikarji seznanili tudi s prošnjo za pomoč Društvu staršev otrok z rakom Jonatan  Prijatelj . Slikarji so se tej prošnji lepo odzvali - vsak je poklonil eno svoje delo,  kulturno društvo Mohorjan pa bo prispevalo nekaj knjig za srečelov tega društva.