06.09.2017
Uspešna poletna sezona na Koroškem


V oddaji Koroška pod drobnogledom smo pohvalili presežke nekaterih turističnih ponudnikov na Koroškem, ki so z novimi vsebinami uspeli povečati turistični obisk v tem poletju, ki je marsikje ponudil presežke, pa tudi pograjali črne točke koroškega turizma kot je Ivarčko jezero.

V Slovenj Gradcu so do konca julija zabeležili kar za 17% večji obisk , ki je najboljši doslej, na Kopah, kjer so uvedli novosti in ponudbo za mlade in družine v poletnem času, pa je bil obisk v letošnjem poletju kart za 30% višji od preteklega leta. Kot je povedal Boštjan Paradiž iz podjetja Vabo d.o.o., bodo poletno ponudbo na Kopah še razširili z glampingom, za še večji razmah športnega turizma pa bo potrebno povečati tudi športno infrastrukturo. Z odličnim obiskom v letošnjem poletju so se pohvalili tudi v Rdljah, kjer so z biološkim jezerom v Vodnem parku gostili tudi veliko tujih gostov, ti so prevladovali tudi na Ribniškem Pohorju, kjer so bile njihove nočitvene kapacitete 100% zasedene.  Pester nabor turistov z leti na Koroškem narašča in nalaga nove naloge, predvsem v povečanju nočitvenih kapacitet, te so tudi predpogoj za pričakovano rast turizma.

V nasprotju z uspešnimi destinacijami, ki smo jih izpostavili v oddaji, pa je črna točka na Koroškem, Ivarčko jezero, ki je Koroški v letošnji sezoni prinašal sramoto. Obiskovalci so ga našli zapuščenega in neurejenega, infrastrukturo pa najeda zob časa. Seveda je Ivarčko v zasebni lasti, pod hipoteko bank, kar pa zelo moti tudi domačine, zato občina Ravne v pogovorih išče možnosti in priložnosti, kako Ivarčko do prihodnjega poletja vrniti ljudem in turistični ponudbi Koroške. Župan občine Ravne, dr. Tomaž Rožen je povedal, da iščejo kupca ali najemnika. Občina namreč za nepremičnine Ivarčkega, ki je ocenjeno v vrednosti 1,5 milijona evrov, nima sredstev. 

IF