31.08.2017
Pohodniški Tris Turističnega društva Slovenj Gradec


V petek popoldne se začenja tudi vikend septembrskega druženja članov Turističnega društva Slovenj Gradec. Gre za tako imenovani pohodniški Tris 2017, ko se že tretje leto člani in drugi odpravijo na vodene pohode in druženje, od petka do nedelje, od Dobrave preko Plešivca, do Starega gradu.

Peter Cesar, predsednik Turističnega društva Slovenj Gradec je pojasnil, da je poleg fizične aktivnosti ravno na teh pohodih več priložnosti tudi za spoznavanje vseh značilnosti teh območij, ob tem pa vselej pridajo še kakšno kulturno doživetje. Tokrat prav v petek popoldne načrtujejo tudi koncert glasbene šole Gvido na počivališču pri kmetiji Fišer. Na Plešivcu bodo spoznavali njegovo zgodovino, gospodarstvo in življenje tamkajšnjih ljudi, na Gradu pa je poudarek na zgodovini in arhitekturi objektov. 

V petek ob 17. uri je zbirno mesto pri Fitnesu v naravi pred Dobravo, v soboto ob 9. uri pri Gostišču Balek v Suhem dolu v Zgornjem Razborju, v nedeljo pa ob 10. uri na parkirišču nad cerkvijo svete Radegunde v Starem trgu.

Namen pohodov je ob fizičnih aktivnostih spoznavati bogato kulturno - etnološko zgodovino območij, temu pa prilagajati tudi različne dejavnosti. Pohodi bodo v vsakem vremenu, dejavnosti pa bodo prilagojene trenutnim vremenskim razmeram.

IF