30.08.2017
Nadaljujejo se prireditve ob 750. letnici Slovenj Gradca


Slovenj Gradec ob praznovanju 750. letnice nadaljuje niz prireditev, ki bodo ob prazniku Mestne občine v septembru dosegle nov vrh.

Na zadnji avgustovski četrtek se v praznično razpoloženje Slovenj Gradca vključuje tudi Koroški radio, ki v letošnjem letu praznuje 55. jubilej. Ob 18. uri bo v atriju Koroške galerije likovnih umetnosti, Koroškega pokrajinskega muzeja in Čajnice Peč Okrogla miza s častnimi občani Mestne občine Slovenj Gradec – Glasniki mesta.

Novinarka in urednica informativnega programa Koroškega radia, Irena Fasvald bo kramljala s Štefko Kučan, z Nadom Vodopijo, Jožetom Leskovarjem, Jožetom Potočnikom in Dragom Plešivčnikom ter Francem Šegovcem. V pogovoru s častnimi občani bo rdeča nit njihovi dosežki, predvsem, kaj njihovi dosežki pomenijo še dandanes za prepoznavnost Slovenj Gradca in njegov nadaljnji razvoj. Tovrstno srečanje s častnimi občani je prvo, župan Mestne občine Andrej Čas pa dodaja željo, da bi postalo tradicionalno. 

Tudi v septembru se praznovanje 750. Letnice Slovenj Gradca nadaljuje s praznovanjem občinskega praznika Mestne občine Slovenj Gradec in vrhuncem, ki bo 16. Septembra. Na Trgu svobode se bo pred cerkvijo sv. Elizabete odvrtelo dramsko, glasbeno in vizualno popotovanje skozi kulturno-zgodovinsko dogajanje mesta Slovenj Gradec.

IF