16.08.2017
Mocis z novim projektom svetovanja zaposlenim na Koroškem


Mocis, center za izobraževanje odraslih je s  Srednjo šolo Ravne na Koroškem, podjetjem Smeri, izobraževanje, svetovanje in razvoj, podjetjem za razvoj in trženje produktov Mežiške doline, Alp Peca in Šolskim centrom Ravne na Koroškem na razpisu pridobil projekt svetovanje zaposlenim na koroškem za obdobje 2016 do 2022.

Projekt je namenjen vsem, ki potrebujejo dodatno usposabljanje, kvalifikacije, prekvalifikacije zaradi potreb na trgu dela ali na svojem delovnem mestu. Poudarek dajejo ranljivim skupinam, torej znotraj zaposlenih, manj izobraženim, starejšim zaposlenim, delovnim invalidom, priseljencem, migrantom in samozaposlenim kmetom.

Organizatorka izobraževanja Janja Bartelj je povedala, da želijo delodajalce prepričati o pomembnosti izobraževanja zaposlenih, saj je na podlagi izkušenj tako med delavci povečana produktivnost in kvaliteta dela, manj je nestrokovnega dela, kaže se manjša potreba po nadzoru delavcev, postanejo bolj ozaveščeni, samostojni, samoiniciativni, manj nesreč pri delu se dogaja, večje je zadovoljstvo na delovnem mestu in pri delu, s tem manj fluktuacije na delovnem mestu in manj bolniških odsotnosti ter seveda povezanost med sodelavci, vedno se izkaže, da je izobraževanje hkrati »team building«. Delodajalec naredi eno stvar, dobi pa dve.

Del Mocisovega projekta je tudi poglobitev partnerstva s ključnimi deležniki,kot so Gospodarska zbornica, sindikati, socialni partnerji, regionalne agencije ter seveda, podjetja.

27. septembra bo Mocis v sodelovanju s Podjetniškim centrom Slovenj Gradec organiziral tudi strokovni posvet, namenjen delodajalcem.

 

NK