07.08.2017
Festival Guštanj 2017 popestril sobotno poletje na Ravnah

V soboto, 5. Avgusta je v grajskem parku na Ravnah potekal prvi festival narodnozabavne glasbe na Ravnah, GUŠTANJ 2017. Številni publiki se je v tekmovanju za nagrado Guštanj predstavilo devet ansamblov, in sicer: ansambel Boršt, Tim kvintet, Lenarti, ansambel Žarek, Frajerke, ansambel Ziheraši, ansambel Frajerji, Vražji muzikanti in Navihani muzikanti. Nad tekmovalnim delom je budno bdelo oko strokovne komisije, ki so jo sestavljali: Jani Repnik, Klemen Rošer, Marijana Mlinar, Franc Šegovc, Hermina Šegovc in Janez Dolinar.

Seveda so tudi obiskovalci izbrali svojega favorita. Po mnenju občinstva je bil najboljši domači ansambel z Raven, Ziheraši. Tretje mesto je osvojil ansambel Boršt (Ribniško-Suhokrajinska naveza), Drugo mesto pa ansambel Frajerke (s Štajerske). Zmagovalci večera so bili Vražji muzikanti, ansambel ki obstaja šele leto dni (in ga sestavljajo štirje Štajerci in en Korošec).

Nagrado za najboljšo melodijo so v imenu Eve Šolinc prevzele Frajerke, za najboljše besedilo, ki ga je napisal Jože Galič, pa Navihani muzikanti.

Dogajanje na Ravnah je spremljala velika množica navdušencev nad polkami in valčki, kar je nedvomno dokaz o izjemnem uspehu festivala Guštanj 2017, za katerega organizator obljublja, da bo postal tradicionalen. Medtem ko je v revialnem delu tekmovanja zbrane zabaval Kvintet slovenskih deklet, pa se je sobotni večer na Ravnah zaključil z zabavo ob ansamblu Franca Miheliča, čigar viže so odmevale še do zgodnjega jutra.