02.08.2017
Prihaja festival GUŠTANJ 2017

V soboto bo na Ravnah na Koroškem edinstven glasbeni večer.

V okviru prireditev Poletje na Ravnah se bo začel Festival GUŠTANJ 2017, ki je nekaj novega v ponudbi ohranjanja in spodbujanja slovenske tradicije narodno-zabavne glasbe. Ansambli, ki so se morali prijaviti na natečaj do 23. Julija, so tako dobili priložnost, da se predstavijo koroškemu občinstvu, pod pogojem, da za svoje izvajanje uporabljajo inštrumente, značilne za slovensko narodno-zabavno glasbo ter da glasbo v celoti izvajajo v živo.

Festival se bo odvijal v dveh tekmovalnih dneh, nedeljski finale bo ob 17. uri. O številu finalistov bo odločala strokovna komisija v sodelovanju z občinstvom. Absolutni zmagovalec festivala prejme denarno nagrado v višini 1300 €. Nastopilo bo devet ansamblov, v revialnem delu bo zaigral Kvintet slovenskih deklet, po uradnem delu tekmovanja pa bo sledila še zabava. 

Vstopnine ni, organizator, ZKŠTM Ravne, je poskrbel za bogate nagrade in za izvedbo festivala izbral idilično lokacijo pred grajskim parkom, kjer bodo obiskovalci ob glasbi lahko uživali tudi pod krošnjami mogočnih dreves.

NK