02.08.2017
Judoisti na pripravah na Kopah


Na Kopah, ki so zaradi višine in nižjih temperatur izjemna destinacija za športna udejstvovanja, potekajo tudi mednarodne judo priprave.

Te potekajo med 19. Julijem in 6. Avgustom, organizira pa jih Judo Klub Acron Slovenj Gradec. Priprav so se udeležili športniki in športnice iz več držav : Rusije, Latvije, Estonije, Moldavije, Avstrije, Hrvaške, Izraela, Srbije in Slovenije. Na Kopah imajo odlične pogoje za priprave, ki so namenjene dobri pripravi za naslednjo sezono, kjer športniki opravljajo tehnično-borbene treninge kot tudi treninge za fizično pripravljenost.

V Izoli pa se od konca julija, pa do 10. Avgusta odvija že 25. Poletna šola juda, na kateri sodeluje več kot 400 judoistk in judoistov iz devetih držav. Med njimi tudi veliko dobitnikov olimpijskih, svetovnih in evropskih medalj. Na letošnji poletni šoli juda sodelujejo tudi Korošci, poseben gost pa je Reprezentanca Rusije. Pred slovenskimi judoisti in judoistkami je tudi najpomembnejša tekma letošnjega leta, Svetovno prvenstvo v judu, ki bo med 28. Avgustom in 2. Septembrom v Budimpešti.

 

IF