02.08.2017
Občini Podvelka in Vuzenica v avgustu praznujeta občinski praznik


V mesecu avgustu dve občini v Dravski dolini praznujeta občinski praznik, občini Podvelka in Vuzenica.

Od srede, 2. avgusta, se bodo odvijale praznične prireditve domačih društev v Podvelki, ko je tudi slavnostna seja s podelitvijo letošnjih občinskih priznanj občine Podvelka. Zlati grb občine Podvelka bo prejelo Prostovoljno gasilsko društvo Brezno – Podvelka za vsestransko požrtvovalno delo. Bronaste grbe prejmejo Leon ARL, za aktivno delo na področju gasilstva in delovanja v Občini Podvelka, Društvo Invalid Brezno - Podvelka pa za aktivnosti na področju družbenega življenja invalidov in prepoznavnosti kraja izven meja občine. Lovska družina Janževski Vrh  bo prejela Bronasti  grb za 70 let delovanja na področju lovstva.

Občina Podvelka pa ob prazniku podeljuje tudi plakete za lepo urejeno okolje. Prejemnike izbere komisija v vseh vaških skupnostih, podelili pa jih bodo na slovesnosti 5. Avgusta v Breznu.

Občina Vuzenica praznuje svoj praznik 15. Avgusta, prireditve tradicionalnih Vuzeniških dnevov pa bodo letos trajale od 11. Do 20. Avgusta.

Občina Podvelka praznuje 18. Občinski praznik z najstarejšim županom v Sloveniji, Antonom Kovšetom, s katerim se je v minulem obdobju vse od osamosvojitve Slovenije, dobro razvijala. Večino investicijskih sredstev občina Podvelka vsako leto izmenično namenja razvoju v svojih vaških skupnostih, Kaple, Ožbalta, Lehna, Podvelke in Brezna. Tako so posodobili šolske objekte, zgradili ceste, skorajda že dokončali kanalizacijo in čistilne naprave, sedaj pa sodelujejo tudi projektu izgradnje vodooskrbe skupaj s petimi občinami Dravske doline. Letos je osrednje dogajanje v Breznu, kjer bodo veselice, športne igre in vaška srečanja. Na prireditvah se bodo člani društev veselili letošnjih dosežkov in poskrbeli za pester poletni utrip občine.

Občina Vuzenica praznuje svoj praznik 15. Avgusta, prireditve tradicionalnih Vuzeniških dnevov pa bodo letos trajale od 11. Do 20. Avgusta.

IF