27.07.2017
Velik odziv na program počitniškega varstva v Slovenj Gradcu

 

Mestna občina Slovenj Gradec letos prvič prireja program »Živele počitnice v Slovenj Gradcu 2017 – Poletno varstvo otrok. Odziv nanje je zelo velik. Strkovno vodeni počitniški program za otroke od 1. do 6. razreda osnovne šole izvaja Mocis – center za izobraževanje odraslih, sodelujejo pa vsi javni zavodi v Mestni občini Slovenj Gradec. Vodja programa Anita Navotnik je povedala, da vsak teden dogajanje zaznamuje neka posebnost, ta teden so to Vesele podjetniške urice v sodelovanju s Podjetniškim centrom Slovenj Gradec - z Veroniko in Davidom.

Živele počitnice potekajo v prostorih Druge osnovne šole Slovenj Gradec, otroci zajtrkujejo in kosijo v Koroškem domu starostnikov Slovenj Gradec, preizkušajo se v različnih športnih aktivnostih, različne zanimivosti doživijo tudi na kopališču, v kinu, galeriji, muzeju, laboratoriju visoke šole za tehnologijo polimerov in drugod. 

Za enega otroka je tedenska cena aktivnega počitniškega varstva s prehrano in strokovnim vodstvom, ki poteka vsak delovnik od pol sedme ure zjutraj do pol štirih popoldne, 27 evrov. Do zdaj je obisk otrok presenetljivo velik, nekateri se celo vračajo. Prijave so na Mocisu še vedno možne za počitniške dni v avgustu.

 

AP