27.07.2017
V Radljah pred podpisom pogodbe za izvedbo energetske sanacije Time


V Radljah bodo kmalu začeli izvajati energetsko sanacijo bivše blagovnice Tima v centru Radelj ob Dravi. Projekt  poteka v javno zasebnem partnerstvu z občino Radlje, Delavsko hranilnico in lokalom Roberta Potnika. V sredo so se vsi trije partnerji sestali z investitorjem in izvajalcem energetske sanacije, podjetjem Tames iz Ptuja, pri čemer so se načelno dogovorili za podpis pogodbe za začetek del.                              

Celotna investicija energetske sanacije bivše blagovnice Tima je ocenjena  na dober milijon evrov, vsi trije partnerji, občina Radlje je za svoj delež  obnove javne infrastrukture prejela evropska sredstva, druga dva partnerja pa svoj delež financirata v celoti, bodo za obnovo namenili 800 tisoč evrov. Občina Radlje bo v teh prostorih pridobila knjižnico, manjšo galerijo in prostor za delovanje Javnega sklada za kulturo, Delavska hranilnica bo vzpostavila svojo novo poslovno enoto, del pa je namenjen dosedanjemu gostinskemu lokalu. Če bodo, kot so se dogovorili, pogodbo podpisali okoli 20. Avgusta, bodo dela končali v decembru, saj je za energetsko obnovo določenih 16 tednov.

 Po vsej verjetnosti  se bo v obnovljene prostore radeljska matična knjižnica že lahko preselila ob letošnjem Božiču, s tem pa bo za njene uporabnike pot do nje precej bližja kot doslej. 

 

IF

 

 

IF