27.07.2017
Koroški kolesarski festival Black Hole

Prvi vrhunec koroškega kolesarskega festivala Black Hole, ki opoteka od 22. do 30. julija , je bil pretekli vikend , ko se  na treh dirkah pomerilo 167 udeležencev.

Vodene ture v okolici Črne na Koroškem potekajo cel teden  od 10. Ure dalje  po najboljših lokalnih narejenih  in gorsko kolesarskih  poteh. Edini pogoj za organizacijo so najmanj tri prijave.

Z otroškim dnem na Prevaljah se danes  kolesarski festival Black hole nadaljuje .  V športnem parku na Prevaljah se bo ob 16. Uri začel kolesarski dan za najmlajše z učenjem osnov kolesarstva ter s spretnostno vožnjo za lepe nagrade.

Jutri bo v kolesarskem parku pri Korošu na Jamnici ženski dan. Obsega vodeno turo in učenje tehnik vožnje. Na razpolago sta  dva termina , dopoldanski ob 10. in popoldanski ob 16. uri, za oba so potrebne predprijave na mail.

V petek bo potekal trening za enduro dirko, ki se bo odvijala v soboto in v nedeljo. Start prve etape Enduro black hole dirke bo v soboto ob 16. uri. Isti dan bo še orientacija pri Breškem jezeru v Avstriji ob 12. Uri , ob 18 uri pa še zaključna zabava.

Nedeljski zaključek festivala prinaša od 9. ure dalje drugo, tretjo in četrto etapo enduro dirke, čez cel dan test gorskih koles v kolesarskem parku na Jamnici, tisti ,ko so se udeleževali vodenih tur pa se bodo zbrali na skupnem kolesarjenju  in ogledu enduro dirke.