26.07.2017
V Vodnem parku Radlje zadovoljni z obiskom


Vodni park Radlje je v letošnji sezoni postregel kar z nekaj novostmi, je izjemno vabljiva poletna atrakcija tudi za goste iz oddaljenejših krajev, ne le za domačine, ki se v sončnih in vročih dneh hladijo v jezeru. Z glamping in kamping  ponudbo postajajo tudi vse bolj turistično prepoznavni, domačini pa se v Vodnem parku ob večerih zelo radi sprostijo na tamkajšnji terasi. Postrežejo jim s koktejli in drugimi napitki, z obstoječo kulinarično ponudbo in veliko izbiro sladoledov.

Naj spomnimo, da je letos občina Radlje vso turistično infrastrukturo, vključno z Vodnim parkom, predala najemniku, podjetju Partner d.o.o. Ti so ob začetku sezone obljubili kar nekaj novosti, vključno s ponudbo za glamping in kampiranje, kar se je izkazalo kot dobra poteza, še posebej za goste iz drugih krajev in tudi tujine.

Letos so v Vodnem parku zabeležili že 35 kopalnih dni, dnevno pa jih obišče okoli 200 kopalcev. Najbolj so presenečeni nad obiskovalci iz Avstrije, prihajajo pa tudi iz drugih regij kot so Savinska in primorska. Povprečna temperatura vode se giblje od 23 do 24 stopinj, sicer pa vsakodnevno poleg čistoče vode v jezeru veliko pozornosti namenjajo aktivnostim in tematskim večerom na tamkajšnji terasi. Tudi glamping hiške so dobro zasedene, še posebej jih koristijo pohodniki in kolesarji, za avgust so jih že rezervirali italijanski gostje. 

Radlje so z Vodnim parkom postale zanimiva zelena turistična destinacija, v avgustu pa se pripravljajo tudi na večjo festivalsko prireditev, Summer fest Radlje, ki bo potekala od 11. do 13. avgusta.

 

IF