26.07.2017
Sara Račnik, plavalka Fužinarja, razveselila z medaljo na olimpijskem festivalu evropske mladine na Madžarskem

Plavalka ravenskega Fužinarja, Sara Račnik, je včeraj na olimpijskem festivalu evropske mladine v Gjeru na Madžarskem poskrbela za prvo kolajno in veselje v mladi slovenski reprezentanci. Pozno popoldne je s časom 8:42.70 na 800m prosto v finalu priplavala zlato kolajno, prvo za slovensko reprezentanco na igrah. Sara je po zmagi dejala, da bo naprej šlo veliko lažje, saj meni, da lahko poseže visoko, predvsem v preizkušnji na 400 metrov , čaka pa jo še preizkušnja na 200m prosto.

Odlično je enako razdaljo odplavala tudi njena klubska kolegica, Ravenčanka Mojca Hancman, ki je osvojila nehvaležno 4. Mesto z rezultatom 8:54,70.

Judoist Vinko Prevolšek pa je v kategoriji do 50 kg zasedel 7. Mesto.

Prirediteljem festivala je sicer v ponedeljek ponagajalo vreme, v močnih nalivih je padala tudi toča, zaradi česar so morali nekaj tekmovanj na prostem prestaviti, včeraj pa so pod streho spravili celoten program.

Olimpijski festival evropske mladine je projekt, ki se izvaja pod okriljem Evropskih olimpijskih komitejev, sodelujejo pa udeleženci iz 50 držav evropskega kontinenta, ki se vsako leto srečujejo na poletnem in zimskem festivalu. Festival predstavlja največji športni dogodek za mlade športnike, stare med 15. in 18. letom, ki si nabirajo izkušnje za nadaljnja tekmovanja in se hkrati prvič srečajo z olimpizmom ter se povezujejo v okviru fair-playa in novih prijateljstev.

KV/NK